Verbouwing 1981

In dat jaar komt het hotel in particuliere handen en wordt het grondig verbouwd tot appartementencomplex.

Het toenmalige hotel was als volgt ingedeeld.

Begane grond

De hoteleigenaar bewoonde het noordelijk deel op de begane grond, namelijk het rechter deel na binnenkomst in de hal. Een ruime keuken werd ook gebruikt om het natje en droogje van de hotelgasten voor te bereiden.

Het zuidelijk deel (na binnenkomst via de hal aan de linkerzijde) was een L-vormige ruimte, die dienst deed als eetzaal. Hierin was ook een bar aanwezig. Bij de verbouwing zijn de onderdelen van de bar gedemonteerd, gelabeld, om later weer opgebouwd te worden op de zolderruimte.

1ste verdieping

Hier waren 7 hotelkamers te vinden. Op de hal bevond zich de toegangsdeur naar een gemeenschappelijke wasruimte. Deze badkamer was dermate groot dat bij de verbouwing die ruimte in tweeen gesplitst werd. Hierdoor ontstonden twee badkamers, die elk bij 1 appartement betrokken werden en de toegangsdeur op de hal verdween.

Op de 1ste  etage kwamen twee  appartementen.

Zolder

Tijdens de hotelperiode  fungeerde de  zolder als  opslagruimte. Alles zonder directe bestemming  werd daar neergegooid, want er was toch  ruimte genoeg. De zolder werd leeggeruimd en er kwam  veel plek vrij.

De zolder werd als laatste van deze  verbouwing ingericht als ontspanningsruimte  en de netjes gelabelde bar werd hier opgebouwd.. Hier is menig verjaardagsfeest gevierd  en de zolder behield jarenlang deze bestemming.

Lees meer over de zolder >>

Kelder

Een gedeelte van het pand is onderkelderd en niet geheel, zoals het rapport van Monumentenzorg vermeldt. Enkele kelders hadden een gemeenschappelijke bestemming (verwarming en watervoorziening).

Lees meer over de kelders >>

Overig